Klientudtalelser

Fra ADHD diagnose- til en glad og rolig dreng

For lidt over 1 år siden, stod vi med en meget frustreret dreng på 5år. Han var udadreagerende, havde en frygtelig indre uro og var begyndt at lukke sig inde i sig selv. En dreng uden filter og han tog alle sanseindtryk ind og havde derfor sine følelser uden på tøjet. Nætterne var urolige og vi havde en dreng uden overskud.

Børnehaven var bekymret og mistænkte en ADHD- diagnose. Men vi forældre var ikke helt af samme opfattelse. Den dreng børnehaven så og fortalte om, var ikke samme dreng vi oplevede derhjemme.
Derfor valgte vi at kontakte Shila, da vi var sikre på, der måtte findes en bedre løsning, end at sætte en diagnose på ham.

Allerede efter første behandling, kunne vi mærke en forskel. Han begyndte at sove bedre, virkede mere rolig og hvilede i sig selv og langsomt kunne vi begynde at stille krav til ham igen. Ikke nok med vi derhjemme mærkede en forandring, så kunne folk omkring os mærke en markant forbedring.

Et eksempel – Vi var til juleteater i storesøsterens klassen, hvor Rasmus sad helt stille og efterfølgende gik stille rundt og snakkede og opsøgte de andre børn/voksne. En forælder kom hen til mig og spurgte direkte, hvad pokker har du gjort ved ham, er han syg/dårlig. Rasmus var jo normalt i fuldt firspring og ”kravlede” på væggene. Hvorefter jeg måtte svare, Rasmus har været til kraniosakralterapi…
Nu er han startet i 0. klasse og pædagoger og lærer som kender ham fra forårs SFO´en, kan se og mærke en markant forandring. Så vi er lykkelige for at vi fulgte vores egen mavefornemmelse.

Vi fortsatte med at komme hos Shila med et par måneders mellemrum. Og nu bliver der længere og længere imellem besøgene. Vi kigger på ham og fornemmer selv, hvornår det er ved at være tiden til at komme forbi Shila igen.

Nu er han startet i 0. klasse og pædagoger og lærer som kender ham fra forårs SFO´en, kan se og mærke en markant forandring. Så vi er lykkelige for at vi fulgte vores egen mavefornemmelse.
Oveni hatten så har Rasmus lagt sit astma medicin på hylden. - Tidligere fik han maske flere gange om dagen og den er stort set ikke i brug længere, uanset årstid.
Vi er så glade og stolte af vores dreng – Nu ligger fremtiden lys foran ham.

Stor ros til Shila og vi anbefaler denne behandlingsform til mange
/TPH

Min søns tics forsvandt allerede efter to behandlinger

Jeg og min søn på 6 år har været hos Shila af to omgange. Første gang for ca 1 år siden fordi min søn begyndte at få tics, som kom til udtryk ved at han blinkede ofte, rullede med øjenene og spærrede øjenene op. Han var selv generet af det, og efter en snak med vores praktiserende læge som oplyste at det var helt normalt for førskolebørn og at vi bare skulle afvente at det gik væk af sig selv, kontaktede jeg Shila. Jeg havde læst godt om hende på nettet og var villigt til at prøve om hun ikke kunne afhjælpe min søns tics.
Min søn fik en behandling ved Shila og ved opfølgende behandling nr to var alle tics væk. Jeg kunne se at han blev afslappet under behandlingen og han sagde selv at det både var rart og underligt.
Efter ca. 9 måneder uden tics kom de igen dog i mindre udtalt grad end første gang. Vi kontaktede Shila igen og fik denne gang 4 behandlinger før vi igen var uden tics.
Forinden første behandling ved Shila havde vi suppleret med vitaminer og mineraler (mulitvitamin, fiskeolie og magnesium) samt konstateret at en mindsket brug af ipad havde en positiv effekt. Dog først ved behandlingerne forsvandt min søns tics helt.
Shila får de varmeste anbefalinger og er god til børn. Vi kommer helt sikkert igen hvis vi en anden gang får “problemer”.

Kærlig hilsen
Mor og søn

Mikkeline slap af med en svær hovedpine og eksamensangst

Nu skal du møde Mikkeline

Da hun kom hos mig for godt 2 måneder siden, havde hun lidt af kraftig pandehovedpine i mange år.

Hun havde prøvet alt- hypnose, massage og akupunktur, men intet hjalp. Eneste hjælp hun kunne få var migrænemedicin.

I et sidste desperat forsøg, faldt Mikkelines mor over min hjemmeside og kontaktede mig.

Allerede efter 2. behandling kunne hun mærke en markant forandring og i sidste uge da jeg havde besøg af hende for 4. gang, kunne hun fortælle mig at hun ikke havde haft hovedpine en eneste gang siden sidste behandling.

Men ikke nok med det. Mikkeline havde for første gang i sit liv, oplevet ikke at have angst i forbindelse med en eksamen. Hun havde haft fuldt overblik i situationen og kunne gå derfra med en god fornemmelse i maven.

Jeg følte mig afvist af min egen datter

For 1/2 år siden mødte jeg Alba for første gang.
En skøn lille lyshåret pige på 14 måneder.
Det havde været en hård graviditet og fødsel og amningen ville ikke rigtig lykkedes.
Alba havde lige siden fødslen, afvist fysisk kontakt til andre mennesker, ville ikke kramme eller være nærværende.
Hun havde meget uro i sin krop og sind, og ville ikke sidde stille ret længe ad gangen.
Albas mor syntes at det var svært at tale om, til andre mennesker.
"Det er tabubelagt tale om, når ens børn ikke vil kramme og putte" fortalte hun mig.
Albas forældre havde prøvet mange forskellige ting. De havde prøvet at svøbe hende, konsulteret en fysioterapeut og givet hende zoneterapi. Men intet hjalp.
Familie og venner omkring dem, mente at Alba nok bare var et lidt uroligt barn, som hun nok skulle vokse sig fra igen.
Men hendes forældre begyndte efterhånden at frygte at hun måske havde en form for diagnose, inden for autismespekteret.
Da Alba en dag blev syg med 40 i feber og hun stadig "fløj" rundt, slog det hovedet på sømmet.
Nu var de nødt til at gøre noget andet.
"Min mor anbefalede, at tage kontakt til Shila, da hun selv havde fået hjælp af hende. Hun havde snakket om Alba under en af konsultationerne og Shila mente at hun kunne hjælpe hende "
Allerede efter første behandling, ville hun sidde hos os
Alba fik den første behandling, og allerede inden vi gik ud fra behandlingen, begyndte hun så småt at ville sidde hos os. Bare i få minutter, men det var meget stort, set i forhold til hvad hun havde ville tidligere.
Vi startede et intensivt forløb, hvor jeg så Alba med knap en uges mellemrum de første 4 behandlinger, og herefter med 14 dage i mellem. I alt har jeg set Alba 7 gange.
Jeg kunne allerede, efter 2 behandling se hvordan Alba slappede mere og mere af. Og hvordan hun begyndte at tage kontakt til mig og hende forældre, pludrede og puttede sig ind til sin mor.
Før var hun en fremmed i familien, som vi frygtede havde en diagnose.
Nu er hun en glad pige, i balance med masser af krudt bag i.
"Havde det ikke været for ikke været for dig, Shila – havde vi måske haft en pige med en diagnose"

Sabina Torntoft

Vores søn undgik en diagnose

Før vi kontaktede Shila første gang, led Gustav af mange ufrivillige bevægelser i nakken. Han havde smerter i nakken og vi troede derfor at det var årsagen til de ufrivillige bevægelser. Vi kontaktede en kiropraktor hvor Gustav fik 2 behandlinger. Vi fik derefter at vide at hun ikke kunne gøre mere for vores søn. Hun mente at de ufrivillige bevægelser, i hans nakken var tics og at vi skulle overveje at få ham udredt for Tourettes. Vi var efterfølgende hos en børnelæge, som mente vi skulle tage kontakt til en neurolog for at Gustav kunne blive udredt yderligere. Vi var meget frustrerede, men heldigvis kendte vi til Shila og havde fulgt hendes resultater på nettet. Så vi tog kontakt til hende. Gustav følte sig meget tryg ved at få behandling af Shila fra starten, og han slappede så meget af at han faldt i søvn hver gang hun behandlede ham. Efter 5 behandlinger kunne vi med glæde se at Gustavs tics var helt væk. Han havde ikke ondt i nakken længere og vi havde en glad dreng, uden en diagnose. Vi er meget taknemmelige over at vi ikke startede på en udredning, men i stedet valgte Shila.

- Lotte Saksager Rasmussen

Jeg havde glemt hvordan det var ikke at have hovedpine.

"Jeg har levet med kronisk hovedpine i mange år, efter et gammelt piskesmæld. Da jeg senere pådrog mig en kraftig hjernerystelse, var det som om min krop sagde STOP. Jeg kunne ikke sove om natten, hovedpinen tog til, min nakke var låst og jeg kunne mærke at min krop var helt ude af balance. Jeg havde prøvet forskellige behandlingsmetoder uden det hjalp, men så mødte jeg Shila. Fra første møde, følte jeg mig tryg, respekteret og jeg kunne mærke at Shila viste hvad hun havde med at gøre.
Efter nogle få uger begyndte min krop stille og roligt at finde balancen igen. Min menstruation, som i årevis har været uregelmæssig, blev regelmæssig igen, jeg begyndte at kunne sove om natten, og pludselig gik det op for mig at jeg faktisk havde glemt hvordan det var ikke at have hovedpine.
Jeg var ikke længere træt hele dagen, for jeg fik sovet om natten og jeg havde overskud til min familie, når jeg kom hjem fra arbejde. Faktisk er jeg begyndt at dyrke motion igen, fordi det nu ikke længere gør ondt i hovedet og spænder i nakken når jeg bevæger mig.”

- Maria Jessen

Jeg kunne ikke se mig ud af mit liv

”I en lang periode af mit liv har jeg følt mit træt, modløs, opgivende, rodløs og følt at jeg ikke passede ind nogen steder. Jeg gik til psykolog i mange år, men følte til sidst at jeg havde brug for at arbejde med mig selv på et dybere plan. Jeg havde hørt om kraniosakral terapiens positive virkninger tidligere, og tænkte at det kunne være godt for mig og min situation.
Da jeg mødte Shila første gang, følte jeg for første gang i mit liv, mig tryg. Jeg følte mig tillidsfuld, og åben ift den behandling hun gav mig, helt fra starten. Jeg fik min energi tilbage efter få behandlinger og begyndte på en rejse, som ikke er slut endnu, mod at finde ind til mig selv og finde styrken i mig selv igen.
Jeg har i mange år været plaget af kroniske kæbesmerter og hovedpine som begge er udløst af forskellige fysiske traumer. De er fuldstændig forsvundet nu. Jeg føler jeg er kommet tættere på mig selv, som den person jeg i virkeligheden er. Jeg hviler i mig selv på en helt ny måde og er dybt taknemmelig over den rejse, Shila har hjulpet mig ud på.”

- Sofie Ziegler

Spændinger i kroppen blev til ny indsigt

”Jeg havde i lang tid haft ondt i nakken, pga dårlige arbejdsstillinger, og havde prøvet flere slags behandlinger uden effekt. Det var en brochure fra Kranioklinikken og min søsters anbefaling som gjorde at jeg besluttede mig for at give kraniosakral terapien en chance.
Jeg fik en positiv effekt allerede efter første behandling, og efter få behandlinger fandt jeg ud af, at jeg spænder op i skuldrene når jeg ikke præsterer godt nok.
Shila er tillidsfuld og god til at give sin viden videre på en forståelig måde. Derudover har det gjort mig tryg at vide at hun også har en bred fagligviden med i bagagen.
Takket være Shila, har jeg ikke længere ondt i min nakke og jeg kan bruge min nye kropslige indsigt i min hverdag til at forebygge nye smerter med.”

- Anne Lund

Før var Mikkel genert og tilbageholdende- nu stråler han og har ro i sin krop

For 1/2 år siden mødte jeg Mikkel første gang.
Jeg så en meget genert og stille dreng, som ikke var i kontakt med sig selv og sin krop.
Hans forældre havde kontaktet mig, primært på grund af Mikkels problemer med at holde på sin afføring.
Både egen læge og sygehuset havde undersøgt ham uden at finde noget. Familien havde derefter fået et afføringsskema med hjem, som i en periode derefter havde hjulpet. Men falder desværre igen tilbage til det gamle mønster.
Mikkel går i 2. klasse og det er svært for ham at holde koncentrationen i timerne. Han bliver let vred og opfarende, hvis der er noget eller nogen, som går ham imod.
Det samme mønster ser hans forældre derhjemme.

Behandling af Mikkel

Efter den første behandling, taler jeg med hans mor omkring Mikkels hverdag og de vaner han har omkring for eksempel sengetider, måltider og ligende.
Jeg anbefaler mor at de indfører faste rutiner derhjemme:
han skal hører lydbøger, i stedet for at se tv, når han skal i seng
mor skal have fokus på at han drikker mere vand i løbet af dagen
mor køber en smart notesbog til ham, hvor han skriver et kryds hver gang han har været på toilettet. Så kan han efter et vist antal krydser, spare op til noget som han har ønsket sig
der bliver lavet en aftale med hans lærer/skolen, der skal minder ham om at gå på toilet
han skal gå på toilettet, inden han går i skole
der bliver lavet faste toilettider hele dagen, osse i weekenderne
Da jeg ser Mikkel igen, efter første behandling, kan hans mor berette om at hun har fået en mere rolig dreng. Og godt en måned efter jeg har set Mikkel første gang, kan mor med glæde fortælle at Mikkel ved skole/hjem samtale fik meget ros, og de kunne se en stor fremgang med ham.
Derudover har han igen, fået kontrol over sin afføring. Og behøver ikke længere mindes om at gå på toilet, nu er det blevet helt naturligt for ham

Lykkelig gravid, men kvalme og bækkenproblemer fyldte min hverdag

I starten af min graviditet kontaktede jeg Shila, fordi jeg led af voldsom kvalme og opkastninger, som fyldte så meget at jeg ikke kunne få min hverdag til at hænge sammen
I løbet af få behandlinger fik jeg mere appetit, kunne holde maden i mig og vende tilbage til mit arbejde. Jeg fortsatte med at få behandlinger jævnligt i de første par måneder, og det kunne holde ubehaget på afstand.
Senere i min graviditet fik jeg store problemer med mit bækken. Jeg havde svært ved at gå, specielt på trapper. Jeg kontaktede igen Shila, og allerede efter 1. behandling, oplevede jeg at kunne klare trapperne. Det var så meget anderledes, at mine kolleger bemærkede det dagen efter.
Jeg har hele tiden følt at Shila har taget mig seriøst og lyttet til mig. Jeg har ikke bare fået stukket en brochure i hånden, som jeg selv kunne gå hjem og læse og sætte mig ind i.
Hun kom hele vejen rundt i hendes behandling af mig, hver gang. Både den mentale del, kosten og de øvelser hun viste mig jeg kunne lave hjemme. Derudover trak hun nye behandlingsteknikker op af tasken, når nye problemer opstod.
Jeg kan kun varmt anbefale at få behandling hos Shila.

- Hanne Klemmensen

Fra konstante smerter til nyt job-takket være Shila

”Da jeg startede hos Shila, havde jeg ondt i nakke og ryg dagligt. Jeg havde fået behandling ved en massør jævnligt, i en lang periode, men det var kun nok til at holde de værste smerter for døren.
Jeg begyndte at indstille mig på at jeg nok aldrig ville få det bedre, og måtte leve med smerterne. Indtil jeg mødte Shila.
Efter få behandlinger, begyndte jeg at få det markant bedre. Mit humør steg og jeg begyndte at se lyst på tilværelsen igen. Shila fik sparket til mig, så jeg begyndte at se livet fra flere forskellige vinkler. Så ud over at jeg blev helt smertefri, fik hun mig i gang med at træne og lærte mig at arbejde mentalt med mig selv. Shila var god til at stille en masse spørgsmål, som fik mig til at reflektere over mit liv og mig selv.
Det er lang tid siden jeg har haft det så godt, og nu har jeg også fået taget mig sammen til at søge nyt job. Og jeg har fået det! Det havde jeg aldrig klaret uden Shila hjælp.”

- Bente Fucke

Plaget af gigtsmerter og psoriasis- Nu med overskud og mindre smertestillende medicin.

”Jeg mødte Shila første gang til et foredrag i Gigtforeningen, hvor jeg fik en kort prøvebehandling og jeg kunne straks mærke at gjorde en forskel.
Jeg lider af gigt, psoriasis og har gammelt brud i ryggen og har derfor mange smerter i kroppen i det daglige. Jeg har brugt mange timer og penge på forskellige andre behandlingsmetoder uden den store effekt. Så jeg var meget opsat på at der skulle ske noget andet da jeg startede hos Shila.
Efter få behandlinger forsvandt min psoriasis, og den er aldrig kommet igen. Jeg har skåret kraftigt ned på min smertestillende medicin og trætheden er blevet mindre. Jeg ved at Shila ikke kan fjerne gigten, men jeg kan mærke at hvis jeg går regelmæssigt til behandlinger, kan jeg holde smerterne nede og overskuddet oppe.
Jeg kan kun varmt anbefale at få behandlinger hos Shila”

- Marianne Krogsgaard Sørensen

Fra hofteskred til spinning.

”Jeg er født med hofteskred og fik for 7 år siden en kunstig hofte på venstre side. Pga. kraftige smerter i mit venstre ben, ryg og nakke har jeg været sygemeldt fra mit arbejde i 1 år, og var tæt på at skulle opereres igen. Jeg kunne ikke ligge på ryggen om natten pga smerter og sov derfor dårligt. Jeg lider derudover af irritabel tyktarm, som plager mig en del.
Jeg har tidligere overvejet kraniosakralterapi, og faldt tilfældigt over en annonce fra Kranioklinikken i lokal avisen. Jeg var desperat, men havde ikke de store forhåbninger da jeg bestilte en tid hos Shila.
Da jeg møder Shila første gang, bliver jeg for første gang set som hele mig og hun har forståelse for min frustration over en hofteprotese som giver mig smerter og et tarmsystem som giver mig diarré og oppustet mave. Allerede efter første behandling forlader jeg Shila med færre smerter og i et bedre humør. Natten efter kunne jeg for første gang i meget lang tid, sove en hel nat uden smerter. Efter få behandlinger kunne jeg mærke livsmodet komme tilbage, og jeg begynder stille og roligt at genoptage aktiviteter som jeg holdt af inden jeg blev sygemeldt. Bl.a. har jeg genoptaget spinning igen.
Jeg har fået mod til at søge ind på universitet og starte en helt ny uddannelse. Jeg føler at jeg igen har fået et socialt liv. Jeg kan kun anbefale at få behandling hos Shila, giv dig selv den chance i livet”

- Inger Thomassen

Nu kan vi også lave almindelige ting som alle andre familier

Jeg kontaktede Shila fordi vores situation var fuldstændig uholdbar.
Min søn Mikkel på 5 år mistrives både i børnehaven og derhjemme. Han var altid meget støjende og hans kropsbevægelser var meget voldsomme og pludselige. Det var som om han havde brug for at larme for at larme. Han kunne løbe fuldstændig ukontrolleret og meningsløst rundt derhjemme eller i børnehaven.
Og når Mikkel blev ked af det, sur, glad eller vred kunne han ikke styre det. Det var som om alt var sort eller hvidt for ham. Han kunne f.eks. ikke finde ud af at være lidt ked af det eller lidt glad. Følelserne kørte fuldstændig over genvind.
Derudover led han af night terror og var vådligger. Det var meget udmattende for både ham og for resten af familien.
Allerede under første behandling hos Shila, kunne jeg se en helt anden dreng. Han var tillidsfuld og var fuldstændig åben overfor berøring, som han normalt ikke er.
Efter 2 behandlinger havde jeg en helt forandret dreng og nu efter den 4 behandling har jeg en dreng som sover roligt om natten, er tør og som kan sidde roligt og koncentreret og lege. Han er blevet en dejligt omsorgsfuld storebror og vi kan f.eks. tage i svømmehallen og på legepladsen uden at jeg er bekymret for om han løber væk eller flipper ud.

- Katrine Pedersen

Når livet har været på overarbejde, må vi have lidt hjælp til at holde kursen.

”Før jeg startede til behandling hos Shila, var min hjerne og krop på overarbejde. Jeg havde altid travlt, var stresset og brugte rigtig meget energi på at gøre mig umage med alting. Egentlig startede jeg hos Shila, fordi jeg gik dårligt og havde smerter i mine ben. Jeg var begyndt at blive bange for at bevæge mig og blev derfor stiv i kroppen og mine bevægelser.
Jeg havde prøvet rigtig mange forskellige behandlingsformer før, uden at jeg havde fået det bedre, og var ved at blive frustreret og bange for at det aldrig ville blive bedre. Min datter anbefalede mig at prøve at kontakte Shila, fordi hun havde været til et foredrag med hende på OUH.
I første omgang var mit håb at jeg ville få hjælp til at kunne gå ordenlig igen uden smerter, men ret hurtigt gik det op for mig at mine fysiske udfordringer havde en mental overbygning. Pga. den stressede situation jeg havde befundet mig i, over en lang årrække, var jeg blevet bange for at gå. Jeg havde ubevidst overbevist mig selv om at jeg ikke kunne gå, og fik derfor mange smerter og stivhed i mine led og muskler til følge.
Hos Shila har jeg fået ro i mit sind, fået en fornemmelse af tryghed i min krop, min vejrtrækning er blevet bedre og jeg er blevet mere bevidst om min krops signaler. Mine smerter i mine ben er ikke forsvundet helt, men det er blevet meget bedre. Jeg ved nu hvorfor jeg har smerter og kan forfor arbejde bevidst, både med fysisk og mental træning, for at få det bedre.”

- Annie Hansen

Marias mindfulde rejse

Før kurset oplevede jeg ofte at være kortluntet overfor mine børn, pga træthed og mental ubalance.
Arbejdet fyldte meget i min bevidsthed og jeg havde svært ved at slippe det når jeg havde fri og skulle slappe af.
Jeg havde svært ved at sige til og fra overfor sine omgivelser. Tit kom jeg til at sige ja til alt for mange sociale arrangementer, hvilket betød at dejlige oplevelse med venner og kolleger blev
en stressfaktor.
Efter mindfulnesskurset er der sket store forandringer i mig. Jeg mærker en stor ro og accept af den jeg er, dybt indeni. Det har givet mig ro at vide at jeg har en værktøjskasse, som jeg ved virker, når jeg virkelig har brug for den.

Maria Ahlstrøm

Mindre tankemylder og ro i sindet

Mindfulness det skal bare prøves, også selvom du er meget skeptisk. Jeg er positiv overrasket over udbyttet af kurset, for jeg var meget tvivlende over hvor meget jeg kunne få ud af det. Vær åben overfor det nye mindset og så får du en utrolig ny indsigt i dig selv. Det vildeste jeg har lært er at acceptere at der er visse ting som jeg ikke kan lave om på, selvom jeg gerne ville. Det har givet meget ro i mit sind Jeg er blevet mere rummelig og fået styr på mit tankemylder

- Pia Benediktson

Jeg har fået ro på mine tankestrømme

Jeg meldte mig til mindfulnesskurset fordi jeg ønskede at lære at tackle mine uhensigtsmæssige tanker, håndtere stressede situationer og lære at være mere tilstede i nuet.
Nu er jeg sammen med mine børn på en mere nærværende måde, og jeg giver mig selv små pauser i hverdagen, hvor jeg tillader mig selv at mærke efter hvordan jeg egentlig har det.
Jeg kan kun anbefale dette kursus, som foregår i et varmt og accepterende miljø.

- Jette F.T

Nu med overskud og mindre smertestillende medicin.

”Jeg mødte Shila første gang til et foredrag i Gigtforeningen, hvor jeg fik en kort prøvebehandling og jeg kunne straks mærke at gjorde en forskel.
Jeg lider af gigt, psoriasis og har gammelt brud i ryggen og har derfor mange smerter i kroppen i det daglige. Jeg har brugt mange timer og penge på forskellige andre behandlingsmetoder uden den store effekt. Så jeg var meget opsat på at der skulle ske noget andet da jeg startede hos Shila.
Efter få behandlinger forsvandt min psoriasis, og den er aldrig kommet igen. Jeg har skåret kraftigt ned på min smertestillende medicin og trætheden er blevet mindre. Jeg ved at Shila ikke kan fjerne gigten, men jeg kan mærke at hvis jeg går regelmæssigt til behandlinger, kan jeg holde smerterne nede og overskuddet oppe.
Jeg kan kun varmt anbefale at få behandlinger hos Shila”

- Marianne Krogsgaard Sørensen

Kraniosakralterapi til både børn og voksne
Kraniosakralterapi hjælper urolige børn