Stress

​Stress er en naturlig reaktion for krop og hjerne, når den udsættes for store udfordringer eller fare. Når du skal yde en ekstra insats, sendes der signal til hjernen om at udsende stresshormoner. Du bliver i stand til at klare opgaven og når den er løst eller faren er ovre, falder stresshormonerne igen. Det hele normaliserer sig.

Kan man dø af stress?

​Ja det kan man godt. Det er heldigvis de færreste, for hvem det når så vidt, men hvis du ikke tager dine stresssymptomer alvorligt, kan du risikere at få alvorlige følger.

Hvad er stress?​

Stress er en naturlig reaktion for krop og hjerne, når den udsættes for store udfordringer eller fare. Når du skal yde en ekstra insats, sendes der signal til hjernen om at udsende stresshormoner. Du bliver i stand til at klare opgaven og når den er løst eller faren er ovre, falder stresshormonerne igen. Det hele normaliserer sig.

Problemet er når stresshormonerne ikke falder, fordi krop og hjerne er i konstant alarmberedskab. Så får du stress.

​Stress hober sig ofte, stille og roligt op. Det starter måske med at du i perioder er mere irritabel, sover dårligt og har lidt sværere ved at koncentrere dig. Du tilskriver det måske, sene dage på arbejdet, et hårdt program derhjemme med fritidsaktiviteter hele ugen eller at du er kommet for sent i seng nogle dage i træk. I starten er det kun når du bliver presset ekstra, at du reagerer, men efter nogen tid reagerer du på mindre og mindre ting. Du er opfarende uden grund, sover dårligt selv om du ikke er presset på jobbet og har svært ved at koncentrer dig om simple opgaver.

Måske tager du dig sammen i en periode og går ordenlig tid i seng, får cyklet på arbejde og går i motionscenter, så dit stressniveau daler. Men kroppen er stadig i alarmberedskab, og der skal ikke så meget til før du igen får stresssymptomer. Hvis du fortsætter med dine nye vaner, vil dit stressniveau også dale og din stress vil forsvinde, men for mange mennesker holder de gode vaner kun ved i nogle uger, eller højst en måneds tid. Så er du tilbage i den gamle gænge.

Hvad kan jeg gøre, hvis jeg føler mig stresset?

​Der er heldigvis mange gode ting du kan gøre for dig selv, hvis du mærker du er stresset.

Du kan for eksempel starte med

  • at gå i seng og stå op på samme tid hver dag, også i weekenden.
  • at motionere hver dag, mindst 1/2 time
  • at vende din opmærksomhed mod dit åndedræt flere gange dagligt
  • at lave åndedrætsøvelser
  • at fjerne sukker fra din kost. Sukker stresser kroppen
  • at holde op med at ryge
  • at meditere 10 minutter hver dag
  • at melde dig til et mindfulness kursus

​Vedholdenhed og regelmæssighed er nøglen til et mere stressfrit liv. Du ved sikkert godt hvad der skal til, men det kan være svært at få det ført ud i livet. Start i det små med at ændre en vane af gangen og hold så fast i den.

Her bliver du behandlet som et helt menneske

Jeg kan tilbyde dig kranio sakral behandling, til at hjælpe dig og din krop tilbage i balance.

Se mine priser her

Du kan booke din tid online

Du er også meget velkommen til at ringe til mig på 24 48 04 96 for at booke en tid.

Kundeudtalelser

​Det siger mine klienter

So​phie Ellehuus

"Kan p​å alle måder anbefale Shila til behandling af hovedpine og Migræne. Med enkelte behandlinger har jeg mærket en markant forandring. En blid og nænsom behandlingsform, hvor jeg har følt mig meget try.

Fra ❤️ ​tak"

Kirsten Grauslund

"Jeg vil anbefale søvnkurset, som har hjulpet mig godt på vej til et bedre “søvn-liv”. Angst kom pludselig til at spille en stor rolle i mit liv her i efteråret, og Shila hjalp mig gennem mindfulness til at takle den."

Christina Gade Ebsen

"Shila er en hjertevarm person med overskud til at lytte og spørge ind til ens problemer. Jeg har haft stor glæde af mine behandler hos hende, kan kun varmt anbefale hende 🙂"

Rikke Kvist Andersen

"Jeg har været plaget af hovedpine næsten hver dag al den tid jeg kan huske indtil jeg kom hos Shila. Nu har jeg meget lange perioder helt uden hovedpine men så tager det lige så stille til igen og så bestiller jeg en ny tid! Ca en gang om året"

Jeanette Christensen Skøtt

"Shila er fantastik til at behandle, min krop har ikke haft det så godt, men efter 1 behandling kan jeg tydelig mærke forskel og min krop er i bedring!"

Dafna S. Philosof​

"Shila udstråler ro, tryghed og er meget professionel i sine behandlinger. Jeg kan varmt anbefale hende uanset om det er til helt små babyer eller voksne. Alle kan have brug for og glæde af en omgang kranio sakrel terapi hos Kranioklikken."

Kranioklinikken v/Shila Nielsen​​

CVR: 33275609

​​Lindvedvej 77, 5260 Odense S

Jeg glæder mig til at høre fra dig!

Ring til mig på telefonnummer 24 48 04 96,

​bedst mellem kl 08.00 - 17.00.

​Husk også, at du kan skrive til mig på: info@kranioklinikken.dk.

facebook_blue - copy  instagram_color - copy

Åbningstider

Mandag​

08.00 - 14.00

Tirsdag​

10.00 - 19.00

​​​Onsdag​

08.00 - 16.00

Torsdag​

08.00 - 16.00

Fredag​

08.00 - 15.00