Behandling af tics

Tics hos børn, kan behandles med kraniosakralterapi

Tics kan være en pludselig ufrivillig bevægelse, snøften, øjenbevægelser eller lyde. Oplever du at dit barn pludselig får tics, skal du reagere. Det betyder nemlig at dit barns krop er stresset.

Hos nogle børn starter tics i det små.

Måske begynder dit barn at knibe øjnene sammen oftere.

Det generer ikke dit barn og omgivelserne lægger ikke mærke til det. Det kommer ofte når han bliver presset, men forsvinder hurtigt igen. Så I gør ikke noget ved det.

Men efter noget tid, begynder der måske at komme lyde med. Han begynder at rømme sig og trækker skuldrene op til ørerne.

Nu begynder det at blive mere tydeligt og din søn begynder også at klage over at han får ondt i nakken.

Det begynder også at blive svært for ham, at styre det og skjule det, og det tærer derfor også på hans kræfter og energi. Lærere, pædagoger og kammeraterne begynder også at lægge mærke til hans tics nu.

Det er ofte på dette tidspunkt at forældrene kommer til mig, med deres barn.

For kraniosakralterapi er nemlig et rigtig godt redskab til at fjerne tics.

Som jeg skrev i starten, så kommer de ofte af stress, men ses også ved Tourettes.​

Kan kraniosakralterapi fjerne tics?

​Ja og nej.

I langt de flestes tilfælde kan dit barn slippe for sine tics efter behandling med kraniosakralterapien. I nogle tilfælde vil dit barn oplevet, at tics kommer tilbage, i situationer hvor det er ekstra presset. For eksempel ved skoleskift, skilsmisse eller lignende.

I de svære tilfælde, for eksempel ved Tourettes vil børnene opleve at tics bliver reduceret i styrke, men fjernes ikke helt.

Kraniosakralterapi og tics

​Når dit barn kommer hos mig første gang, gør jeg altid meget ud af, at dit barn føler sig velkommen og tryg. Behandlingen foregår ved at dit barn ligger på en briks, evt. med et tæppe over sig. Et tæppe får nemlig dit barn til at føle sig mere tryg.

Selve behandlingen med kraniosakralterapi, foregår for det meste uden på tøjet, med blide tryk og greb på hele kroppen. Behandlingen påvirker centralnervesystemet, så dit barns krop bliver blidt afspændt. Og stresssymptomerne aftager.​​

Hvor mange behandlinger skal mit barn have?

​Du vil typisk kunne mærke en forskel efter cirka 3 behandlinger, men hvor mange behandlinger dit skal have i alt, er svært at sige nøjagtigt. Det kommer helt an på, hvor længe dit barn har haft problemet og hvad årsagen er.

Men når det så er sagt, er min erfaring at langt de fleste børn får cirka 5 behandlinger i alt.

Det kan derfor betale sig at købe et 5 turs kort

Du kan finde priser på både enkelt behandlinger og på klippekort lige her.​

Se priser

Kundeudtalelser

​Det siger mine klienter

Min søns tics forsvandt allerede efter to behandlinger

Jeg og min søn på 6 år har været hos Shila af to omgange. Første gang for ca 1 år siden fordi min søn begyndte at få tics, som kom til udtryk ved at han blinkede ofte, rullede med øjenene og spærrede øjenene op. Han var selv generet af det, og efter en snak med vores praktiserende læge som oplyste at det var helt normalt for førskolebørn og at vi bare skulle afvente at det gik væk af sig selv, kontaktede jeg Shila. Jeg havde læst godt om hende på nettet og var villigt til at prøve om hun ikke kunne afhjælpe min søns tics.

Min søn fik en behandling ved Shila og ved opfølgende behandling nr to var alle tics væk. Jeg kunne se at han blev afslappet under behandlingen og han sagde selv at det både var rart og underligt. 

Efter ca. 9 måneder uden tics kom de igen dog i mindre udtalt grad end første gang. Vi kontaktede Shila igen og fik denne gang 4 behandlinger før vi igen var uden tics. 

Forinden første behandling ved Shila havde vi suppleret med vitaminer og mineraler (mulitvitamin, fiskeolie og magnesium) samt konstateret at en mindsket brug af ipad havde en positiv effekt. Dog først ved behandlingerne forsvandt min søns tics helt. 

Shila får de varmeste anbefalinger og er god til børn. Vi kommer helt sikkert igen hvis vi en anden gang får “problemer”. ​

Kærlig hilsen ​

Mor og søn​

Kranioklinikken v/Shila Nielsen

​​Lindvedvej 71, 5260 Odense S

Jeg glæder mig til at høre fra dig!

Ring til mig på telefonnummer 24 48 04 96,

​bedst mellem kl 08.00 - 17.00.

​Husk også, at du kan skrive til mig på: info@kranioklinikken.dk.

Åbningstider

Mandag​

08.00 - 16.00

Tirsdag​

09.00 - 16.00

​​​Onsdag​

07.00 - 15.00

​​​Torsdag​

09.00 - 18.00

Fredag​

08.00 - 15.00