Har du et gråzonebarn?

Et gråzonebarn er et barn som….

 • har svært ved at koncentrere sig over længere tid
 • let bliver afledt
 • lider af indre uro
 • har svært ved at falde i søvn om natten, eller sover uroligt
 • er motorisk urolig
 • har følelserne “siddende uden på tøjet”
 • let bliver vred og udadreagerende
 • trækker sig ind i sig selv


Det er hårdt at have et barn, der ikke trives og passer ind nogen steder. I Danmark er det sådan at man skal have en diagnose for at få hjælp. Uden en diagnose er du som forældre ladt alene, og må selv søge efter hjælp. Du kan som forælder føle, at systemet gør alt for at få dit barn puttet ned i en diagnosekasse. Netop for at kunne tilbyde barnet hjælp, men det er ikke altid optimalt at få en diagnose. For diagnoser kan også risikere at sætte dit barn i bås.

Det kan være en jungle at finde ud af hvilken metode der virker, men det kræver også overskud til at søge efter hjælp. Og overskud kan være svært at finde i hverdagen, fordi det hele foregår i "overlevelsesmode".

Hvad kan jeg selv gøre?

Det vigtigste for et gråzonebarn som ikke trives er regelmæssighed. Vi lever i et samfund hvor alting går stærkt og hvor vi skal kunne omstille os hele tiden. Et følsomt barn har brug for stabile rammer også når det kommer hjem fra skole eller daginstitution. Du kan som forælder ikke lave om på deres skole eller daginstitution, men du kan arbejde med at give dit barn stabile rammer derhjemme.

10 ting du selv kan gøre for at hjælpe dit barn til mere ro i hverdagen:

 1. Faste spisetider hver dag. Planlæg jeres aktiviteter efter spisetiderne, i stedet for at planlægge spisetiderne efter aktiviteterne.
 2. Hold fast i sengetiderne. Lad ikke dit barn være for længe oppe i weekenderne, det kan ødelægge deres døgnrytme.
 3. Giv dit barn fri i løbet af ugen. Dit barn behøver ikke have legeaftaler hver dag. Fritidsinteresser er gode for børn, men hvis barnet har noget det skal til hver dag, bliver det let stresset.
 4. Stress ned i weekenderne. Sig nej til arrangementer. I behøver ikke skulle til 4 forskellige ting på en weekend. Lad i stedet en forældre blive hjemme ved barnet, hvis I har mange aftaler på en weekend.
 5. Tilbyd dit barn sund og nærende mad i hverdagen. Lav en indkøbsliste en gang om ugen, hvor du også tænker sunde mellemmåltider ind, og få planlagt sunde hovedmåltider. Du risikerer at købe ind med maven i stedet for hovedet når du hurtigt skal have købt ind til aftensmaden. Også kommer menuen lettere til at stå på burger, pomfritter og pizza end hjemmelavet kødsauce med spaghetti eller boller i karry.
 6. Lær at sige "nej". Børn tager ikke skade af at man siger nej. De har det bedst med at vide hvilke rammer de har, og de kan mærke at mor og far mener det når de siger "ja" eller "nej"
 7. Lav en kalender for hele familien som er synlig for alle. Skriv jeres aftaler ind i kalenderen, så barnet kan se hvad der skal ske i løbet af dagen, og hvis det er et større barn, i løbet af ugen.
 8. Læg din telefon og computer fra dig når du er sammen med dit barn. Du skal være til stede sammen med dit barn, når I er sammen. Det er frustrerende for dit barn hvis det kan mærke at din opmærksomhed er et andet sted, end sammen med barnet. Du får et mere roligt barn og du slapper mere af, fordi du ikke skal forholde dig til flere ting på en gang.
 9. Motionér sammen med dit barn. Sørg for at I får frisk luft hver dag. Motion hjælper dit barns hjerne til udvikle sig og til bedre at kunne koncentrere sig.
 10. Giv dit barn en god kvalitets fiskeolie og multivitamin hver dag. Gå ind i din lokale helsekostforretning, de kan hjælpe dig med hvad der passer til netop dit barn.

Klienter siger

Nu kan vi også lave almindelige ting som alle andre familier

Jeg kontaktede Shila fordi vores situation var fuldstændig uholdbar.

Min søn Mikkel på 5 år mistrives både i børnehaven og derhjemme. Han var altid meget støjende og hans kropsbevægelser var meget voldsomme og pludselige. Det var som om han havde brug for at larme for at larme. Han kunne løbe fuldstændig ukontrolleret og meningsløst rundt derhjemme eller i børnehaven.

Og når Mikkel blev ked af det, sur, glad eller vred kunne han ikke styre det. Det var som om alt var sort eller hvidt for ham. Han kunne f.eks. ikke finde ud af at være lidt ked af det eller lidt glad. Følelserne kørte fuldstændig over genvind.

Derudover led han af night terror og var vådligger. Det var meget udmattende for både ham og for resten af familien.

Allerede under første behandling hos Shila, kunne jeg se en helt anden dreng. Han var tillidsfuld og var fuldstændig åben overfor berøring, som han normalt ikke er.

Efter 2 behandlinger havde jeg en helt forandret dreng og nu efter den 4 behandling har jeg en dreng som sover roligt om natten, er tør og som kan sidde roligt og koncentreret og lege. Han er blevet en dejligt omsorgsfuld storebror og vi kan f.eks. tage i svømmehallen og på legepladsen uden at jeg er bekymret for om han løber væk eller flipper ud.

- Katrine Pedersen

Læs flere klientudtalelser her

Det er hårdt at have et barn, der ikke trives og passer ind nogen steder.

Hvis du vil vide mere om hvad jeg kan gøre for dit barn er du meget velkommen til at ringe til mig på telefon 24480496 eller skrive til mig på e-mail: info@kranioklinikken.dk

Heldigvis er der mange ting du kan gøre for at hjælpe dit gråzonebarn

Kraniosakralterapi er en effektiv behandlingsmetode til at hjælpe gråzonebørn. Metoden hjælper blidt dit barn til at slippe spændinger i nervesystemet, så dit barn får mere overskud i hverdagen. Mange børn bliver meget afslappede under og efter behandlingen, og jeg har mange børn som efter et behandlingsforløb selv beder deres forældre om at bestille en tid igen, når de kan mærke at de har brug for det. Fordi de er blevet rigtig gode til at mærke deres krop og dens behov.

Hvor mange behandlinger skal mit barn have?

Det er svært at angive et nøjagtigt antal, men jeg oplever at forældrene kan mærke en forskel på barnet efter ca. 3 behandlinger. Jeg anbefaler at de første 3-4 behandlinger er med korte intervaller, f.eks. 1-2 uger, og herefter længere intervaller. Behandlingsforløbene er meget individuelle, nogle er færdigbehandlet efter et par måneder andre lidt længere.

Bestil en tid

Hvis du vil vide mere om hvad jeg kan gøre for dit barn er du meget velkommen til at ringe til mig på telefon 24480496 eller skrive til mig på e-mail: info@kranioklinikken.dk

Du booker en tid via mit bookingsystem her  

Vores søn undgik en diagnose

Før vi kontaktede Shila første gang, led Gustav af mange ufrivillige bevægelser i nakken. Han havde smerter i nakken og vi troede derfor at det var årsagen til de ufrivillige bevægelser. Vi kontaktede en kiropraktor hvor Gustav fik 2 behandlinger. Vi fik derefter at vide at hun ikke kunne gøre mere for vores søn. Hun mente at de ufrivillige bevægelser, i hans nakken var tics og at vi skulle overveje at få ham udredt for Tourettes. Vi var efterfølgende hos en børnelæge, som mente vi skulle tage kontakt til en neurolog for at Gustav kunne blive udredt yderligere. Vi var meget frustrerede, men heldigvis kendte vi til Shila og havde fulgt hendes resultater på nettet. Så vi tog kontakt til hende. Gustav følte sig meget tryg ved at få behandling af Shila fra starten, og han slappede så meget af at han faldt i søvn hver gang hun behandlede ham. Efter 5 behandlinger kunne vi med glæde se at Gustavs tics var helt væk. Han havde ikke ondt i nakken længere og vi havde en glad dreng, uden en diagnose. Vi er meget taknemmelige over at vi ikke startede på en udredning, men i stedet valgte Shila.

- Lotte Saksager Rasmussen

Læs flere klientudtalelser her