Hvad gør du for at undgå stress?

​​Og hvilke strategier har du, når du føler dig stresset, som sikre dig at du kommer tilbage på sporet igen?

Der er mange svar muligheder, når jeg spørger mine klienter, venner og kolleger. Det handler om at have gjort sig nogle tanker om hvad der virker for en selv.

Hvorfor er det så vigtigt, spørger du måske? Du er nødt til at have en køreplan for, hvad du vil gøre når du mærker stress. Når du er stresset, har du ikke overskud til at lave en handlingsplan. Det er der ikke energi og overskud til. Du skal have lavet din handlingsplan, når du er ovenpå, når du har overskud og du kan se tilbage på de strategier du, indtil nu har haft når du var stresset.

Både de strategier som hjalp dig, og de som ikke gjorde. Det er vigtigt også at have fokus på de strategier som ikke hjalp dig. Fordi det er de strategier du kan bruge, til at få øjnene op for at du er stresset.

Vi mennesker har det nemlig med at snuppe den nemme løsning, når vi føler os stresset. Strategier som hjælper lige nu og her, men kun kortsigtet. Og som, hvis du fortsætte med at gøre brug af dem, giver dig mere stress.

Eksempler på den nemme kortsigtede løsning:

 • spise slik og søde sager. Sukker dulmer smerte og kvikker op
 • alkohol. Til at falde til ro med og måske glemme smerten
 • overarbejde. Så tankerne tvinges væk fra det som gør ondt
 • falder i staver på de sociale medier. En måde at glemme, og gemme sig på
 • kaffe og cola. Koffein er opkvikkende
 • cigaretter. Nicotin dulmer og er opkvikkende
 • overdreven motion. Tankerne bliver tvunget væk og lykkehormoner bliver frigivet
 • sofaen. Den lette løsning, så er jeg fri for at tage stilling til noget som helst

Føj selv dine egne eksempler på

Når du har erkendt overfor dig selv hvilke hurtig løsninger du bruger, når du er stresset, kan du arbejde aktivt med at lave dig nogle gode og effektive løsningsmodeller i stedet for.

Løsninger som virker på den lange bane, men ikke er noget kvik fix.

Jeg har spurgt 3 af mine gode kollegaer, om hvad deres egen strategi er for, at undgå stress eller få vendt energien, hvis den er for nedadgående.

Mia Beck Lichtenstein, autoriseret psykolog, PhD og forfatter til bogen "Find træningsbalancen"For mig er det rigtig vigtigt at prioritere min søvn for at forebygge stress.

​​

Jeg arbejder og træner sjældent om aftenen, fordi jeg får sværere ved at falde i søvn. Derfor forsøger jeg at gå i seng og stå op på samme tidspunkt hver dag, så der er en fast rytme i min søvn. En god nattesøvn betyder, at jeg har god energi, humør og overskud til at klare dagens udfordringer. Hvis jeg derimod sover dårligt (eller for lidt) et par nætter, bliver jeg betydeligt hurtigere stresset af hverdagens opgaver og krav. Det kan faktisk føre til, at jeg sover dårligere, og dermed er der startet en ond cirkel.

Og så er det jo altid godt at kunne sige det lille ord “NEJ”, hvis man vil forebygge stress…! Man får ikke stress af at have travlt. Man får det, hvis man ikke kan nå det hele. Og så er der kun en løsning: "NEJ".

Stine Zink, eksamineret psykoterapeut MPF og skilsmisseekspertJeg har på egen krop oplevet hvor stressende det kan være at gennemgå en skilsmisse. Efter min skilsmisse har jeg derfor valgt at prioritere min hverdag benhårdt, og sætte min familie i første række.​

 • Jeg sørger for ikke at have for mange aftaler i løbet af min arbejdsuge
 • Jeg går ture hver dag
 • Mine børn, kæreste og virksomhed har første prioritet i mit liv
 • Når jeg er presset, har jeg specielt fokus på at tage nogle dybe vejrtrækninger
 • Når jeg arbejder ved min computer eller har brug for at koble af, lytter jeg til afslappende musik

​Kate Gallagher Hansen, fysioterapeut og indehaver af MorsKropSom selvstændig på fuldtid, som jeg elsker og brænder for, en kæreste og som mor til to på 3 og 5 år, kræver det ekstra opmærksomhed på mig selv og mit stressniveau.

Mine stresssymptomer viser sig i min nattesøvn og med hjertebanken.

For at forebygge stress..​

 • Går jeg i seng kl. 22.
 • Ingen skærmtid fra kl. 16.00-19.30
 • Min mobil holdes på lydløs undtagen et par timer om dagen
 • Går til Antistress Hot yoga
 • Får jævnligt behandlinger/massager
 • Bevæger mig dagligt
 • Spiser sundt og nærende og NYDER mørk chokolade dagligt!
 • Tager kosttilskud (omega3, probiotika og multivitamin)
 • Drikker næsten kun vand. Nyder et glas vin i weekenden

Mine egne erfaringerFordi jeg selv, for 10 år siden har mærket hvad stress kan gøre ved kroppen, er jeg meget opmærksom på symptomerne og mine faldgrupper i min hverdag. Når jeg begynder at kvik fixe, ved jeg at jeg er kommet for langt. Og da har jeg nogle redskaber jeg altid tager fat i.

Det første jeg gør er bevidst at skifte mit fokus i min dagligdag.

 • ​Når jeg går tur, cykler eller andre fysiske aktiviteter, bringer jeg bevidst fokus ud i kroppen, og mærker hvordan det føles at bevæge sig
 • Jeg mono-tarsker. Jeg er bevidst om kun at gøre en ting af gangen
 • Min søvnrytme er vigtig, jeg skal ligge i min seng kl 22 og står op kl 6, også i weekenderne
 • Også bruger jeg min dagbog, til at få ro og orden på mine tanker

Men husk

Stress er naturligt, og vi mennesker er skabt til kunne håndtere stress

Stress gør at vores krop og sind bliver kampparat, og kan yde en ekstra ordinær indsat i en kortere eller længere perioder. Men for at overleve, er det vigtigt at den stressede periode, holder op igen. Og at der igen bliver ro.

Her bliver du behandlet som et helt menneske

Jeg kan tilbyde dig kranio sakral behandling, til at hjælpe dig og din krop tilbage i balance.

Se mine priser her

Du kan booke din tid online

Du er også meget velkommen til at ringe til mig på 24 48 04 96 for at booke en tid.

Kundeudtalelser

​Det siger mine klienter

So​phie Ellehuus

"Kan p​å alle måder anbefale Shila til behandling af hovedpine og Migræne. Med enkelte behandlinger har jeg mærket en markant forandring. En blid og nænsom behandlingsform, hvor jeg har følt mig meget try.

Fra ❤️ ​tak"

Kirsten Grauslund

"Jeg vil anbefale søvnkurset, som har hjulpet mig godt på vej til et bedre “søvn-liv”. Angst kom pludselig til at spille en stor rolle i mit liv her i efteråret, og Shila hjalp mig gennem mindfulness til at takle den."

Christina Gade Ebsen

"Shila er en hjertevarm person med overskud til at lytte og spørge ind til ens problemer. Jeg har haft stor glæde af mine behandler hos hende, kan kun varmt anbefale hende 🙂"

Rikke Kvist Andersen

"Jeg har været plaget af hovedpine næsten hver dag al den tid jeg kan huske indtil jeg kom hos Shila. Nu har jeg meget lange perioder helt uden hovedpine men så tager det lige så stille til igen og så bestiller jeg en ny tid! Ca en gang om året"

Jeanette Christensen Skøtt

"Shila er fantastik til at behandle, min krop har ikke haft det så godt, men efter 1 behandling kan jeg tydelig mærke forskel og min krop er i bedring!"

Dafna S. Philosof​

"Shila udstråler ro, tryghed og er meget professionel i sine behandlinger. Jeg kan varmt anbefale hende uanset om det er til helt små babyer eller voksne. Alle kan have brug for og glæde af en omgang kranio sakrel terapi hos Kranioklikken."

Kranioklinikken v/Shila Nielsen​​

CVR: 33275609

​​Lindvedvej 77, 5260 Odense S

Jeg glæder mig til at høre fra dig!

Ring til mig på telefonnummer 24 48 04 96,

​bedst mellem kl 08.00 - 17.00.

​Husk også, at du kan skrive til mig på: info@kranioklinikken.dk.

facebook_blue - copy  instagram_color - copy

Åbningstider

Mandag​

08.00 - 14.00

Tirsdag​

10.00 - 19.00

​​​Onsdag​

08.00 - 16.00

Torsdag​

08.00 - 16.00

Fredag​

08.00 - 15.00