Jeg behøver ikke mere end fem timers søvn om natten

​Tillykke med det!

For så er du en af de ganske få. Langt de fleste har nemlig brug for mellem syv og ni timer søvn.

Hver nat!

Desværre er der rigtig mange som tror, at de kan klare sig med langt mindre.

Er det mon dig?Måske. Prøv lige at læse med her.


​For hvis du i en lang periode, har vænnet dig til at få fem- seks timers søvn hver nat, bliver din krop lullet ind i en slags zombie-tilstand. Så kan det være svært at mærke konsekvenserne af det store søvnunderskud, for din zombie-tilstand er blevet din nye “normal-tilstand”. Din krop vil altid søge efter at finde balance, uanset hvad du udsætter den for.

Og hvad mener jeg med det?

Hvis du for eksempel har smerter i din ene skulder, fordi du i lang tid har siddet i en dårlig stilling ved din computer. Vil du i starten registrere smerten, og den vil fylde meget i din bevidsthed. Får du behandling og gør noget ved din dårlige arbejdsstilling, vil den sandsynligvis forsvinde. Men gør du ikke det, vil det ikke bare gå ud over den måde du bruger din arm på, men også resten af din krop. Og som jeg skrev for lidt siden, så søger din krop altid at finde balance. Den vil finde en måde du kan overleve på, selv om du har smerter i din skulder.

Du vil begynde at kompensere for smerten, ved at bruge armen mindre. Så vil smerten være til at holde ud, og der kan være perioder hvor du glemmer du har smerter. Du sover måske ikke så godt om natten og der er ting i din hverdag, du ikke kan deltage i på grund af skulderen, men du overlever hverdagen. Smerten er blevet en del af dig.

Hvis du ikke får søvn nok, vil din krop gøre det samme for dig. Den vil finde en måde at få balance på, selv om den er i underskud, og det kan være svært at huske hvordan dit liv var, før du begyndte at sove for lidt.

Netop derfor tror du måske at alt er fint, men din krop er i en slags overlevelsestilstand, for at beskytte dig.


Du vænner dig til at

  • din lunte er kort. Sådan har det været længe og du tænker at det er normalt, fordi du har en presset hverdag.
  • være tung i hovedet. Det var et problem i starten, men nu har du vænnet dig til det, så det fylder ikke så meget i din hverdag. Og hvis problemet er for stort, taget du en hovedpinepille.
  • skulle have søde sager eller kaffe/cola, for at holde dagen kørende. Det er ikke noget du tænker så meget over, for alle dine kolleger har det på samme måde. Så det er vel meget normalt.

​Halvdelen af den danske befolkning lider af søvnproblemer og mange er slet ikke klar over det, fordi de tror at det er normalt at have det sådan.

Men normalt er ikke nødvendigvis lig med at det er sundt!

Det er nemlig meget få mennesker som kan klare sig med 5-6 timers søvn hver nat, så sandsynligheden for at du er en af dem, er ganske lille.

Din hjerne vil altid forsøge at overbevise dig om at du ikke har noget problem. Den vil komme med en masse forklaringer og undskyldninger for hvorfor lige netop DU er helt unik og kan klare dig med færre timer, og hvorfor du ikke skal gå i seng nu.

For der er så mange ting, som trækker i din opmærksomhed, og som du går glip af hvis du går i seng.

  • En god film i fjernsynet
  • De sociale medier
  • En god bog
  • Arbejde eller lektier

Er du i tvivl om du sover nok?

​Prøv at tage denne test- inden du læser videre. Det tager kun få minutter, så er du tilbage igen.
Hvordan sov du?

Blev du overrasket? Eller havde du det lidt på fornemmelsen?

Hvis testen viste at du har udfordringer med din søvn, så er det vigtigste nu, at du begynder at tage dig selv og din søvn alvorligt. Ellers risikere du at få problemer med stress, overvægt, depression, diabtes, forhøjet blodtryk. Bare for at nævne nogle af dem.

Men fat mod. Der er rigtig meget du kan gøre for at få et sundt søvnmønster.


Mit bedste søvntips

​Det absolut bedste og mest simple søvnråd jeg kan give dig er at gå i seng og stå op på samme tid, hver dag! Også i weekenderne.

"Men hvad gør jeg så i weekenderne, hvis jeg skal have gæster?"


Så går du senere i seng, men står op på samme tid næste dag. Midt på dagen tager du dig en powernap på lige under en halv time. Om aftenen går du i seng til samme tid som du plejer, med minder du er meget træt, så går du tidligere i seng. Næste dag, står du igen op til normal tid.

Så simpelt er det.

Jeg ved godt det ikke er let at lave sine vaner om, selv om det er simpelt.

Men når først du har gjort det i nogle uger i træk, vil du mærke at det bliver mere naturligt for dig. Og du vil opleve at vågne af dig selv, om morgenen.

Uden vækkeur!

Dit indre ur, fungerer igen.

Vil du have hjælp til at få en bedre søvn og til at få dit indre ur og døgnrytme i balance?

Læs her hvordan onlinekurset "Tag hånd om din søvn- og få mere overskud til dig selv", på 6 uger kan hjælpe dig til at få en bedre søvn.

Ellers vil jeg ønske dig en rigtig god nattesøvn.

P.S. Husk det her råd gælder også for dine børn

Her bliver du behandlet som et helt menneske

Jeg kan tilbyde dig kranio sakral behandling, til at hjælpe dig og din krop tilbage i balance.

Se mine priser her

Du kan booke din tid online

Du er også meget velkommen til at ringe til mig på 24 48 04 96 for at booke en tid.

Kundeudtalelser

​Det siger mine klienter

So​phie Ellehuus

"Kan p​å alle måder anbefale Shila til behandling af hovedpine og Migræne. Med enkelte behandlinger har jeg mærket en markant forandring. En blid og nænsom behandlingsform, hvor jeg har følt mig meget try.

Fra ❤️ ​tak"

Kirsten Grauslund

"Jeg vil anbefale søvnkurset, som har hjulpet mig godt på vej til et bedre “søvn-liv”. Angst kom pludselig til at spille en stor rolle i mit liv her i efteråret, og Shila hjalp mig gennem mindfulness til at takle den."

Christina Gade Ebsen

"Shila er en hjertevarm person med overskud til at lytte og spørge ind til ens problemer. Jeg har haft stor glæde af mine behandler hos hende, kan kun varmt anbefale hende 🙂"

Rikke Kvist Andersen

"Jeg har været plaget af hovedpine næsten hver dag al den tid jeg kan huske indtil jeg kom hos Shila. Nu har jeg meget lange perioder helt uden hovedpine men så tager det lige så stille til igen og så bestiller jeg en ny tid! Ca en gang om året"

Jeanette Christensen Skøtt

"Shila er fantastik til at behandle, min krop har ikke haft det så godt, men efter 1 behandling kan jeg tydelig mærke forskel og min krop er i bedring!"

Dafna S. Philosof​

"Shila udstråler ro, tryghed og er meget professionel i sine behandlinger. Jeg kan varmt anbefale hende uanset om det er til helt små babyer eller voksne. Alle kan have brug for og glæde af en omgang kranio sakrel terapi hos Kranioklikken."

Kranioklinikken v/Shila Nielsen​​

CVR: 33275609

​​Lindvedvej 77, 5260 Odense S

Jeg glæder mig til at høre fra dig!

Ring til mig på telefonnummer 24 48 04 96,

​bedst mellem kl 08.00 - 17.00.

​Husk også, at du kan skrive til mig på: info@kranioklinikken.dk.

facebook_blue - copy  instagram_color - copy

Åbningstider

Mandag​

08.00 - 14.00

Tirsdag​

10.00 - 19.00

​​​Onsdag​

08.00 - 16.00

Torsdag​

08.00 - 16.00

Fredag​

08.00 - 15.00