BLOG

Er det synd for hende?
I sidste uge skulle jeg ud at løbe med min yngste datter. Hun plejer at hygge sig med lidt mor-og-datter-tid i skoven, men lige denne dag var hun træt efter en lang skoledag. Det var gråt og vådt udenfor, og hun ville hellere se ”Den store bagedyst” på Ipad’en.

Se indlæg

Når jeg er syg, må jeg ikke gå ud at handle
Jeg kan tydeligt huske hvordan det var at melde sig syg, dengang jeg arbejdede som sygeplejerske på sygehuset, for en del år siden. Jeg viste nemlig godt at mine kolleger skulle knokle ekstra, fordi jeg ikke var på arbejde. Og at der med stor sandsynligvis skulle kaldes en ekstra kollega ind i min vagt fordi jeg manglede. Det i sig selv kunne gøre, at jeg gik på arbejde selv om jeg burde ligge i min seng.

Den dårlige samvittighed og spekulationer, om hvad andre mon tænkte om mig, gjorde at jeg ikke kunne tænke rationelt.

Se indlæg

Find hjem til dig selv!
Weekenderne er nogle du ser frem til hele ugen, for her skal du slappe af. Men dine weekender er fyldt med aftaler og opgaver som har taget al din tid. Når du sidder søndag aften og ser frem mod en ny uge, føler du dig stadig anspændt og træt.

Dine dage ligner efterhånden hinanden. De er fyldt med praktiske ting som skal ordnes, aftaler der skal huskes og koordineres og bekymringer og tanker om fremtiden eller fortiden.

Se indlæg

Stress
Stress er en naturlig reaktion for krop og hjerne, når den udsættes for store udfordringer eller fare. Når du skal yde en ekstra insats, sendes der signal til hjernen om at udsende stresshormoner. Du bliver i stand til at klare opgaven og når den er løst eller faren er ovre, falder stresshormonerne igen. Det hele normaliserer sig.

Se indlæg

"Jeg viste ikke hvordan jeg skulle spørge,
- så jeg sagde ingenting"

Kender du det? En af dine gode veninder har lige mistet sit job, hun ved ikke om hun har råd til at blive siddende i huset og forholdet til hendes mand knirker.

Du ved ikke rigtigt hvordan du skal gribe det an. Du sender måske en sms, eller en besked på messenger om at du er ked af det på hendes vegne. Og at hun bare kan skrive eller ringe hvis hun har brug for dig. Så er den landet der. Du har din ryg fri, for nu har du tilbudt din hjælp, og hun kan tage den hvis hun har behov.

Se indlæg

Hvad gør du for at undgå stress?

Og hvilke strategier har du, når du føler dig stresset, som sikre dig at du kommer tilbage på sporet igen?

Der er mange svar muligheder, når jeg spørger mine klienter, venner og kolleger. Det handler om at have gjort sig nogle tanker om hvad der virker for en selv.

Hvorfor er det så vigtigt, spørger du måske? Du er nødt til at have en køreplan for, hvad du vil gøre når du mærker stress. Når du er stresset, har du ikke overskud til at lave en handlingsplan. Det er der ikke energi og overskud til. Du skal have lavet din handlingsplan, når du er ovenpå, når du har overskud og du kan se tilbage på de strategier du, indtil nu har haft når du var stresset.

Se indlæg

Hvordan er din fordøjelse?

Lider du af oppustethed (måske især om aftenen), skiftende afføringsmønster (forstoppelse til meget lind), eller måske ildelugtende afføring, har du svært ved at komme af med afføringen, lider du af mavekneb- måske når du lige har spist, meget luft i maven/eller måske slet ingen.

Fordøjelsen er ofte ikke noget vi snakker om med venner og familie, det holder vi for os selv. Det er ærgerligt, for hvis vi spurgte venner og familie, ville vi finde ud af at rigtig mange faktisk har større eller mindre problemer i den retning. Nogen i perioder af deres liv, andre hele livet.

Se indlæg