Artikler og nyheder​

Læs blogindlæg her​

Hjælpe til selvhjælp
Finde videoer med øvelser, som du nemt kan lave derhjemme.​
Læs blogindlæg
Hvorfor er mit barn bange for mørke og monstre under sengen?
Kalder dit barn på dig, når det vågner om natten, fordi det er bange for at stå op, når det er mørkt?
Læs blogindlæg
Mit barn har svært ved at sove
Mange børn svært ved at sove. Nogle har problemer med indsovningen, andre har en urolig søvn og atter andre vågner flere gange i løbet af natten. Hvis dit barn ikke får sovet nok eller kvaliteten af søvnen er dårlig, kan det blive en ond cirkel. Når han vågner, er han træt og irritabel, og det følger ham hele dagen. Når han så skal sove om aftenen, er han overtræt, og så er den onde cirkel fuldendt.
Læs blogindlæg
Lugter prutter?
Det helt kommer an på hvem der lod den sive og hvem der lægger næse til. ”Den som fisen lugte kan, det er fisens ejermand”…. passer nemlig ikke helt.
Læs blogindlæg
Hvordan trækker du vejret?
Prøv lige selv at overveje hvordan du trækker vejret lige nu. Bruger du munden eller næsen? Og hvordan plejer du at trække vejret? Hvis du er forkølet, er det naturligt ind imellem at trække vejret primært med munden, ligesom hvis du lige har løbet til bussen, er ude at motionere eller skal præstere ekstraordinært, som for eksempel til en eksamen. Men det er faktisk ikke særligt praktisk at trække vejret igennem munden- læs her hvorfor:
Læs blogindlæg
Følg din døgnrytme og få mere balance i dit liv
Kunne du tænke dig en time mere i døgnet? Så er du ikke alene, det ønsker langt de fleste mennesker. Dit indre er nemlig ikke gearet til et 24 timers døgn, nok nærmere et 25 timers døgn. Har du været ude at rejse over flere tidszoner, så ved du hvordan det føles at have jetlag. Her bliver din døgnrytme virkelig sat på en hård prøve, specielt når du rejser “tilbage” i tiden. Søvnproblemerne får du, fordi du mister timer i dit døgn, og det tager dig flere dage at komme til dig selv igen. 1 døgn pr time helt præcist. Og hvorfor nu det?
Læs blogindlæg
Jeg behøver ikke mere end fem timers søvn om natten
Tillykke med det! For så er du en af de ganske få. Langt de fleste har nemlig brug for mellem syv og ni timer søvn. Hver nat! Desværre er der rigtig mange som tror, at de kan klare sig med langt mindre. Er det mon dig? Måske. Prøv lige at læse med her.
Læs blogindlæg
Sover du dårligt?
Du er ikke alene, næsten halvdelen af den danske befolkning lider af søvnproblemer i forskellige grader. Vender og drejer du dig i sengen om natten og føler dig helt udkørt når du vågner om morgenen? Er din krop urolig og hovedet fyldt med tanker når du lægger dig til at sove? Vågner du op i løbet af natten med tankemylder, som gør det umuligt for dig at falde i søvn igen? Drømmer du voldsomt om natten?
Læs blogindlæg
Tror du også (fejlagtigt) at du har et godt sovehjerte?
Hvor lang tid tog det dig, at falde i søvn i går aftes? Jeg mener fra du ramte puden til du var i drømmeland. Gik der 1 eller 2 minutter? Er du også en af dem som let falder i søvn når du kører i tog eller sidder som passager i en bil? Måske har du det også sådan, at du kan sove når som helst og hvor som helst? Kan du svare JA bare én gang, så læs videre her.
Læs blogindlæg
Mine børn må gerne komme sent i seng i weekenden
- de skal også mærke at de har fri. Jeg kan godt forstå hvis du tænker sådan. Når en hektisk uge er overstået og I er trætte og fulde af indtryk, kan det være rart bare at slippe tøjlerne og lade børnene være sent oppe fredag og lørdag. I går alligevel også sent i seng.
Læs blogindlæg
Jeg vil gå gennem ild og vand for min datter
Min mand og jeg havde igennem længere tid været bekymrede for vores knap toårige datter. Hun havde intet sprog, kunne ikke holde øjenkontakt, levede i sin egen verden, skreg når hun skulle sove og havde ingen fornemmelse af sin krop.
Læs blogindlæg
I skal ikke regne med, at det er jeres datter, som kommer til at give jer børnebørn
Min mand og jeg havde været ude at se den specialbørnehave for autister som vores datter skulle gå i. Vi var dybt chokerede over den holdning, lederen havde om børn med autisme. Mente han helt alvorligt, at vores datter ingen fremtid havde foran sig? Efter vi var kommet hjem fra besøget, dukkede der endnu flere spørgsmål op: Skulle vi bare stille os til tåls med en opbevaringsplads, som skærmede hende fra omverden? Til en fremtid på overførselsindkomst og i et bofællesskab?
Læs blogindlæg
Før var Mikkel genert og tilbageholdende- nu stråler han og har ro i sin krop
For 1/2 år siden mødte jeg Mikkel første gang. Jeg så en meget genert og stille dreng, som ikke var i kontakt med sig selv og sin krop.
Læs blogindlæg
Min datter har ingen venner
Det er ikke alle børn, som flere gange om ugen har legekammerater med hjemme eller har soveaftaler i weekenderne.
Læs blogindlæg
Bliv hjemme i din egen forhave
Har du børn? Er det ikke fantastisk? Men har du også opdaget, at der også følger en del bekymringer med det have børn?
Læs blogindlæg
Er det synd for hende?
I sidste uge skulle jeg ud at løbe med min yngste datter. Hun plejer at hygge sig med lidt mor-og-datter-tid i skoven, men lige denne dag var hun træt efter en lang skoledag. Det var gråt og vådt udenfor, og hun ville hellere se ”Den store bagedyst” på Ipad’en.
Læs blogindlæg
Når jeg er syg, må jeg ikke gå ud at handle
Jeg kan tydeligt huske hvordan det var at melde sig syg, dengang jeg arbejdede som sygeplejerske på sygehuset, for en del år siden. Jeg viste nemlig godt at mine kolleger skulle knokle ekstra, fordi jeg ikke var på arbejde. Og at der med stor sandsynligvis skulle kaldes en ekstra kollega ind i min vagt fordi jeg manglede. Det i sig selv kunne gøre, at jeg gik på arbejde selv om jeg burde ligge i min seng. Den dårlige samvittighed og spekulationer, om hvad andre mon tænkte om mig, gjorde at jeg ikke kunne tænke rationelt.
Læs blogindlæg
Find tid til dig selv!
Weekenderne er nogle du ser frem til hele ugen, for her skal du slappe af. Men dine weekender er fyldt med aftaler og opgaver som har taget al din tid. Når du sidder søndag aften og ser frem mod en ny uge, føler du dig stadig anspændt og træt.
Læs blogindlæg
Stress
Stress er en naturlig reaktion for krop og hjerne, når den udsættes for store udfordringer eller fare. Når du skal yde en ekstra insats, sendes der signal til hjernen om at udsende stresshormoner. Du bliver i stand til at klare opgaven og når den er løst eller faren er ovre, falder stresshormonerne igen. Det hele normaliserer sig.
Læs blogindlæg
Jeg viste ikke hvordan jeg skulle spørge - så jeg sagde ingenting
Kender du det? En af dine gode veninder har lige mistet sit job, hun ved ikke om hun har råd til at blive siddende i huset og forholdet til hendes mand knirker. Du ved ikke rigtigt hvordan du skal gribe det an.
Læs blogindlæg
Hvad kan jeg hjælpe dig med?
Mange klienter synes det er svært, at forklare hvad det er for en behandling de har fået. Derfor har jeg lavet denne lille video, så du selv kan få en forklaring på hvad det er jeg laver i min klinik.
Læs blogindlæg
Hvad gør du for at undgå stress?
Og hvilke strategier har du, når du føler dig stresset, som sikre dig at du kommer tilbage på sporet igen?
Læs blogindlæg
Hvordan er din fordøjelse?
Lider du af oppustethed (måske især om aftenen), skiftende afføringsmønster (forstoppelse til meget lind), eller måske ildelugtende afføring, har du svært ved at komme af med afføringen, lider du af mavekneb- måske når du lige har spist, meget luft i maven/eller måske slet ingen.
Læs blogindlæg

Kranioklinikken v/Shila Nielsen

​​Lindvedvej 71, 5260 Odense S

Jeg glæder mig til at høre fra dig!

Ring til mig på telefonnummer 24 48 04 96,

​bedst mellem kl 08.00 - 17.00.

​Husk også, at du kan skrive til mig på: info@kranioklinikken.dk.

Åbningstider

Mandag​

08.00 - 16.00

Tirsdag​

09.00 - 16.00

​​​Onsdag​

07.00 - 15.00

​​​Torsdag​

09.00 - 18.00

Fredag​

08.00 - 15.00